EN

Zámecká kniha v prodeji: Kuchyně a stolničení na šlechtických sídlech

Ojedinělým způsobem zpracovaná kniha vás zavede do zákulisí autentických kuchyní a jídelen české a moravské aristokracie v období od renesance až do vystěhování šlechtických rodů z jejich domovů před druhou světovou válkou či krátce po ní.

Rádi bychom vás upozornili na zajímavou publikaci ze zámeckých interiérů od autorky Pavly Kalousové: KUCHYNĚ A STOLNIČENÍ NA ŠLECHTICKÝCH SÍDLECH.

Ojedinělým způsobem zpracovaná kniha vás zavede do zákulisí autentických kuchyní a jídelen české a moravské aristokracie v období od renesance až do vystěhování šlechtických rodů z jejich domovů před druhou světovou válkou či krátce po ní. Více než 600 fotografií zachycuje nejen unikátní prostory šlechtických sídel, které s přípravou pokrmů a jejich stolování souvisely, ale také zde najdete původní nádobí, náčiní či jídelní nebo nápojové servisy a další zajímavosti.


Text je uváděn ve třech jazycích (čeština, angličtina, němčina) vzhledem k provázanosti české a moravské aristokracie s celou Evropou. Kniha byla vydaná samotnou autorkou a je možné si ji objednat na webových stránkách http://www.zamecke-kuchyne.eu/objednat/

Autorka: Pavla Kalousová

Dnešní rozhovor je výjimečný. Ptáte se čím? Odpověď je jednoduchá. Je vedený s velkým milovníkem historických památek Tomášem Fürstem, který
Česká televize přichází s novými díly dokumentárního cyklu Modrá krev, v němž můžeme proniknout do světa českých šlechtických rodů. Jak